Zapri

Išči

Spletno mesto www.streetoholic.si je namenjeno prodaji obutve in oblačil. Splošne in ostale pogoje poslovanja kot ponudnik in upravljalec spletne strani določa Monika Jensterle s.p. Spletna trgovina posluje skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem spletne trgovine oziroma kupec v spletni trgovini www.streetoholic.si. Prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila velja za pogodbo o nakupu in je uporabnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

PODATKI O PODJETJU
  • Polni naziv: DIGITALNA AGENCIJA, izdelava spletnih strani, Monika Jensterle s.p.
  • Naslov: Brdo 24, 1230 Domžale
  • Davčna številka: 69384045 (podjetje ni zavezanec za DDV)
  • Matična številka: 8802491000
  • E-pošta: info@streetoholic.si
  • Telefon: +386 40 887 366
  • TRR: SI56 0700 0000 3626 823 (GB d.d., Kranj)
  • Registrski organ: Izpostava Ljubljana
  • Datum vpisa: 1.2.2021
CENE IN AŽURNOST PODATKOV

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, saj se spreminjajo v primeru posebnih ponudb in akcij. Izdelki s takšno ceno imajo omejeno veljavnost do dneva, določenega v posamezni akciji, oziroma do razprodaje zalog. Vse cene so v evrih in ne vsebujejo DDV na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost – Monika Jensterle s.p. ni DDV zavezanec. Cena ne vključuje dostave. Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo.

NAKUPOVANJE

Kot kupec lahko izdelke vidite in naročate na spletni strani www.streetoholic.si. Ponudba je na voljo samo fizičnim osebam.

Vsak izdelek v spletni trgovini www.streetoholic.si ima navedeno ime in opis izdelka, težo, dimenzije ter ceno. S klikom na gumb »DODAJ V KOŠARICO« se izbrana količina izdelkov doda v spletno košarico. Kupec lahko kadarkoli ureja stanje v košarici tako, da dodaja, odstranjuje ali spreminja količino naročenih izdelkov.

Kupec se na naslednjo točko postopka premakne s klikom na gumb »NADALJUJ NA BLAGAJNO«. Sledi vnos naslova za dostavo ter izbira plačilne metode, kjer imate na voljo neposredno bančno transakcijo in uporabo storitve PayPal in uporabo kreditne kartice. Pri izbiri storitve PayPal vas bo klik na gumb »NADALJUJTE NA PAYPAL« odpeljal na spletno stran PayPal, kjer boste sledili njihovim navodilom in plačali naročeno blago. Pri izbiri bančnega nakazila boste z gumbom »ZAKLJUČI NAKUP« končali postopek naročanja, spletna stran pa bo vaše naročilo poslala v obdelavo.

Po zaključku naročila boste na posredovani elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob naročilu, prejeli elektronsko sporočilo s podrobnostmi naročila. V omenjenem elektronskem sporočilu boste tudi seznanjeni, da nam lahko v primeru kakršnihkoli vprašanj pišete na elektronski naslov info@streetoholic.si

Morebitne preklice naročil lahko v roku dveh ur od oddaje naročila sporočite na naslov info@streetoholic.si. Po tem roku preklic naročila ni več možen.

V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka dostavne službe Pošte Slovenije vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V primeru ne prevzetega paketa stranki zaračunamo administrativne in dostavne stroške v skupnem znesku 10 EUR z DDV. V primeru lažnih naročil bomo IP naslov predali v nadaljnjo obravnavo kot zlorabo. POMEMBNO:  Za stroške ne prevzete pošiljke vam bomo poslali račun, ki ste ga dolžni plačati v roku 8 dni od izstavitve.

PLAČILNI POGOJI

Cena za izbran izdelek velja na dan nakupa, in sicer na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.streetoholic.si.

Vse cene so v evrih (EUR) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV). Cene ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

V spletni trgovini www.streetoholic.si so omogočen štirje načini plačevanja:

1.) Bančno nakazilo (UPN nalog). Kupec opravi naročilo, nato se mu izpišejo podatki z računom za nakazilo denarja. Potrditveni e-mail s podatki za nakazilo prejme tudi v svoj e-poštni nabiralnik. Za sklic navedite številko računa. Takoj, ko bo nakazilo na našem računu, izdelke pošljemo na naveden naslov. Če sporočila ne prejmete, preverite mapo Vsiljena pošta.

2.) Plačilo po povzetju

3.) Plačilo preko plačilnega sistema PayPal

4.) Kreditna kartica: Eurocard/Mastercard, Maestro, Visa

DOSTAVA IN DOBAVNI ROKI

Dostava izdelkov iz spletne trgovine www.streetoholic.si poteka v sodelovanju s Pošto Slovenije.

Izdelki bodo dostavljeni v roku do 3 delovne dni od datuma, ko na vaš elektronski naslov prejmete potrdilo o naročilu. V primeru kakršnihkoli nepričakovanih zapletov ali zamude pri vašem naročilu boste o tem prejeli obvestilo preko elektronske pošte, v katerem bo naveden predviden rok dostave naročila.

Naročene izdelke pošljemo na naslov, ki ste ga vnesli med postopkom naročila. Dostavo izdelkov opravlja Pošta Slovenije, ki večinoma dostavlja v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da vnesete naslov, na katerem ste takrat dosegljivi.

Če med poskusom dostave niste dosegljivi na izbranem naslovu, vas bo Pošta Slovenije obvestila o možnostih prevzema.

Znesek dostave izdelkov znaša 3,40 €. Pri nakupu nad 50,00 € je poštnina brezplačna. Navedeno velja za naslove v Sloveniji.

Dostavna služba si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotovimo, da naročeno blago izročimo pravemu naročniku.

Podjetje Monika Jensterle s.p. ne odgovarja za poškodbe, uničenje ali nezmožnost zagotavljanja izdelkov zaradi vojne ali civilnega nemiru, stavk, prenehanja dela v industriji, neuspešne dostave, požara, nevihte, poplav ali neurij, okvar, namernih poškodb, kraje ali katere koli druge višje sile. Podjetje Monika Jensterle s.p. ne krije stroškov, nastalih ob morebitni zamudi dostave izdelkov. Prav tako ne krije stroškov v primeru izgube izdelka ali nedostavljenega izdelka. V primeru predhodnega plačila izdelka vam stroške za nakup nedostavljenega izdelka vrnemo na vaš kartični račun.

VRAČILO IN ZAMENJAVA BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@streetoholic.si.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov prodajalca: Brdo 24, 1230 Domžale.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov. Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa s priporočeno pošto v originalni embalaži in pakiranju brez odkupnine.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

REKLAMACIJE IN STVARNE NAPAKE

Za vse reklamacije nas lahko pokličete ali nam pošljete e-mail. V primeru kakršnih koli težav z našimi izdelki, napačno dostavljeno pošiljko in v podobnih primerih vam bomo prisluhnili z vso pozornostjo. Potrudili se bomo, da rešimo vaše težave oziroma vam pomagamo z dodatnimi informacijami in napotki.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku meseca od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa k zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. (37. a člen ZVPot). Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake na blagu ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. (37.b člen ZVPot)

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Če ponudnik meni, da uporabnik krši veljavno zakonodajo ali škodi interesom spletnih mest, ki jih upravlja ponudnik ali njegova pridružena ali hčerinska podjetja, lahko kadarkoli in brez predhodnega obvestila prekliče, spremeni, začasno ali trajno prekine ali razveljavi naročila ali članstvo uporabnika, vključno z dostopom do katere koli vsebine na spletni strani za določenega uporabnika.

USTREZNOST NAMENA

Izdelek v ponudbi ustreza namenu, ki je razviden iz opisa in slike izdelka. Kljub skrbnemu ravnanju je možno, da pride do napak pri opisu ali sliki izdelka. Pri www.streetoholic.si si prizadevamo, da bi fotografije, objavljene poleg opisa izdelka, predstavljale realistično sliko izdelka. Še vedno pa je možno, da je percepcija posameznega izdelka preko fotografije drugačna, kot je lahko kasneje pri fizičnem stiku z izdelkom.

Back to Top
Izdelek je dodan v košarico